گام به گام یک کمپین محتوایی – TheMarketingLab

گام به گام یک کمپین محتوایی

محتوا حرف اول را می‌زند. فرقی نمی‌کند، چه در زندگی عادی و چه در زندگی دیجیتال، تا زمانی که شما چیزی برای ارائه داشته باشید زنده هستید. اگر یک کسب و کار آنلاین هستید محتوا اولین و مهم‌ترین تعامل شما با مخاطبان و مشتریان می باشد. در حال حاضر کسب و کارهای بزرگ تنها به انتشار محتوا در سایت بسنده نمی‌کنند. دنیای فعال دیجیتال مارکتینگ در حال حاضر با کمپین بازاریابی محتوا سروکار دارد.

کمپین بازاریابی محتوا یعنی بهره‌گیری از تمام کانال‌ها و پتانسیل‌ها برای جذب حداکثری
مخاطب .

یک فروشگاه هستید که قصد دارید برای نوروز یا تابستان، بازار ویژه تدارک ببینید؟ شما به یک کمپین بازاریابی محتوا نیاز دارید. دوست دارید محصول جدید خود را به فروش برسانید؟ دنبال جذب مشتری‌های خاص هستید؟ تمام این موارد با یک کمپین بازاریابی محتوا امکان‌پذیر است. در ادامه مقاله در مورد این کمپین‌ها بیشتر توضیح خواهیم داد و گام به گام با شما تا اجرای یک کمپین موفق جلو خواهیم رفت. در مورد کمپین شبکه‌های اجتماعی هم که زیرشاخه‌ای از همین زمینه است توضیحات تکمیلی را ارائه خواهیم کرد.

کمپین بازاریابی محتوا

قدم به قدم برنامه‌ریزی کمپین بازاریابی محتوا

اینکه کمپین خود را برای یک روز بخصوص و یک بازه‌ی زمانی خاص در نظر بگیرید بسیار ایده‌آل است. اما برای رسیدن به یک نتیجه‌ی خوب نیاز دارید تا برنامه‌ریزی دقیق داشته باشید . یک کمپین تاثیرگذار  باید تمام موضوعات ، علایق و شاخص های محتوایی لازم را داشته باشد. حالا چگونه برای این کار برنامه‌ریزی می‌کنید؟

۱- برنامه‌ی زمانی برای کمپین خود تعیین کنید.

کمپین‌های بازاریابی محتوا و به طور اختصاصی “کمپین شبکه‌های اجتماعی” بیشتر در زمان رویدادهای ویژه، تعطیلات و بازه‌های زمانی خاص انجام می‌شود. چند مورد از زمان‌های خاص که کسب و کارها و برندهای مطرح در جهان کمپین‌های ویژه‌ای را در نظر می‌گیرند در ادامه آورده شده است:

  • تعطیلات رسمی و یا اعیاد
  • روزهایی که نام‌گذاری خاصی در تقویم دارند. مثل روز مادر، روز پدر و روز ولنتاین و….
  • مناسبت‌های محلی مانند فستیوال‌ها و یا جشن‌ها و نمایشگاه‌ها
  • سالگرد یا جشنواره‌های مرتبط با خود شرکت و کسب و کار
رویدادهای بازاریابی محتوا

باید بدانید برای چه زمانی و با چه هدفی کمپین بازاریابی محتوا را اجرا می‌کنید. می‌توانید از تقویم گوگل یا همان Google Calendar هم استفاده کنید و برنامه‌های زمانی خود را متناسب با روزهای باقی‌مانده تا زمان برگزاری کمپین بچینید. باید یک لیست تمام عیار از مراسم‌ها و مناسبت‌ها داشته باشید و در زمان باقیمانده تا آن تاریخ برای انجام کارهای مربوط به کمپین برنامه‌ریزی کنید.

از Google Trends هم می‌توانید استفاده کنید. چگونه؟ معمولا شناسایی مراسم‌ها و موارد مربوط به کسب و کار شما از طریق گوگل ترند آسان تر است. شما می‌توانید بازه‌های زمانی خاص و میزان جستجوی مخاطبان در اینترنت را استخراج کنید تا بتوانید از حداکثر پتانسیل‌ها بهره ببرید.

۲- ارتباط خود را با این مناسبت‌ها شناسایی و تعیین کنید.

حالا که لیستی از تمام رویدادها و مناسبت‌ها دارید. باید ببینید کدام یک از این مناسبت‌ها بیشتر به کار شما می‌آیند. (بهتر است بگوییم مشتریان هدف شما بیشتر با کدام یک از این رویدادها ارتباط برقرار می‌کنند؟) حالا باید یک زاویه دید مشترک پیدا کنید و پلی میان کمپین محتوایی و محصولات خود با این رویدادها بسازید. (به طور مثال عید نوروز برای یک فروشگاه آنلاین پوشاک و لباس بهترین زمان است چرا که همه دوست دارند لباس نو بخرند.) یعنی شما باید یک اشتراک بین محصولات و خدمات خود و رویداد انتخاب شده داشته باشید.

SerpStat یکی از وب‌سایت‌هایی است که بسیار به کار شما می‌آید. چرا که برای برنامه‌ریزی فصلی و زمانی محتوا بسیار کارآمد است. می‌توانید فیلترهای مختلفی را امتحان کنید و یا کلیدواژه‌های شامل مناسبت‌های خاص را استخراج کنید. به طور مثال می‌توانید آمار جستجو کلیدواژه‌های مرتبط به کمپین خودتان را در هفته‌های منتهی به کمپین بازاریابی محتوا استخراج کنید، تا علاوه بر شناسایی رفتار مشتریان، محتوای خود را نیز متناسب با آن حال و هوا تولید کنید تا بیشتر دیده و خوانده شود.

۳- آنالیز کنید.

حالا که موضوعات و زمان برگزاری کمپین را انتخاب کرده‌اید، نوبت ایده‌پردازی است. در حقیقت حالا باید کمپین خود را بسازید. به طور مثال در یک کمپین شبکه‌‌های اجتماعی برای عید نوروز شما باید رابطه‌ای که میان محصولات خود و عید نوروز ساخته‌اید را توسط محتوای تصویری و متنی به کاربران نمایش دهید. حالا چگونه باید این ارتباط را نشان دهید؟ اینجا دقیقا جایی است که شما باید با ایده هایتان دیده شوید پس ایده‌های خود را مطرح کنید و در مورد آن بحث نمایید.

آنالیز کمپین بازاریابی محتوا

۴- Call-to-Action های متناسب را شناسایی و استفاده کنید.

این آنالیز صرفا مربوط به ایده‌ها نیست. اینکه در کمپین شبکه‌های اجتماعی از چه هشتگی (بسیار مهم است که بین هشتگ و هشتک تفاوت قائل شویم .بیشتر بدانیم ….) استفاده کنید، اینکه از چه کلیدواژه‌هایی در تبلیغات کلیکی استفاده کنید و چگونه یک محتوای تاثیرگذار و ترغیب‌کننده تولید کنید، همه و همه باید به طور کامل بررسی و آنالیز شوند. داشتن حداقل یک مزیت رقابتی برای پیروزی در این کمپین ضروری است . چون قطعا رقبای شما هم کمپین‌های مشابهی را اجرا خواهند کرد. پروموشن هایی از قبیل تخفیف ویژه یا کدهای تخفیف و مواردی از این دست هم باید بررسی شود. شما باید یک USP ( Unique Selling Proposition) یعنی پیشنهاد منحصربه فردفروش ویژه و یونیک داشته باشید. یک ویژگی و مزیت رقابتی که صرفا مختص شما باشد و شما را نسبت به بقیه رقبا متمایز کند.(تصویر زیر )

USP(پیشنهاد منحصربه فرد فروش)

Call To Actionیا (CTA) فراخوانی مشتری و مخاطب به معنای تمام اقداماتی است که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم برای تشویق مشتری به مشارکت در فعل مورد نظر ما می باشد . قابل توجه است کال تو اکشن صرفا فروش نیست .من جمله (همین الان بخرید – اضافه کردن به سبد خرید – فالو کردن – دانلود  و ایمیل خود را ثبت کنید …) یکی از مزایای کمپین بازاریابی محتوا، این است که شما همزمان می‌توانید فروش و برندینگ داشته باشید .( در مورد CTAبیشتر بدانید…)

Finetza ابزار خوبی برای این کار است. هم می‌توانید به صورت آنلاین از آن استفاده کنید و هم یک پلاگین مختص وردپرس دارد که کار شما را به مراتب راحت‌تر می‌کند. با این ابزار می‌توانید اثربخشی Call-to-Action های وبسایت خودتان را استخراج کنید. می‌توانید تغییراتی را اعمال کنید و مجددا تاثیر این تغییرات را بررسی کنید. با انجام این عملیات می‌توانید به راحتی کال تو اکشن‌های متناسب با کمپین خود را پیدا کنید.

۵- کمپین شبکه‌های اجتماعی خود را سازماندهی کنید و به جریان بیندازید.

کمپین شبکه های اجتماعی

برای کمپین‌های بازاریابی محتوا، شبکه‌های اجتماعی حکم یک کاتالیزور را دارند. چرا که شما مستقیما با مخاطب خود در ارتباط هستید. یک محتوای متناسب با حال و هوای رویداد موردنظر شما می‌تواند تاثیر بسزایی روی ذهنیت مخاطبان نسبت به محصولات و برند شما داشته باشد. چون شبکه‌های اجتماعی بیشتر یک محفل شخصی‌ هستند، ارتباط برقرار کردن با کاربران بسیار راحت‌تر است. در نتیجه باید بدانید چگونه محتوای خود را به دست مخاطبین هدف خود برسانید و چگونه با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

در نظر داشته باشید که کمپین شبکه‌های اجتماعی زمانی نتیجه می‌دهد که تعاملی دوطرفه میان شما و مشتریان و مخاطبان‌تان برقرار باشد. به سوالات آن‌ها پاسخ‌ دهید. تبریک‌ها و حرف‌های آن‌ها را بپذیرید و با آن‌ها رابطه‌ای محترمانه و صادقانه داشته باشید. اینجا پای برندسازی هم وسط می‌آید. برندهای بزرگ جهان، تعاملی دوطرفه‌ با کاربران خود دارند و از این طریق هم برندسازی می‌کنند و هم میزان فروش خود را بالاتر می‌برند.

جمع بندی

حالا باید به یک سوال پاسخ دهید. یک کمپین بازاریابی محتوا موفق چه کمپینی است؟

کمپینی که به صورت همه‌جانبه هم از نظر کیفی و هم نظر زمانی بتواند بهترین و متناسب‌ترین محتوا را در اختیار کاربران قرار دهد. یک کمپین‌های محتوایی زمانی به نتیجه می‌رسند که قدم به قدم جلو بروید ، هیچ چیزی را از قلم نیندازید.پس همین حالا شروع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *