اینفلوئنسر مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد – TheMarketingLab

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد

بازاریابی در شبکه های اجتماعی منجر به پدید آمدن شیوه های جدیدی برای بازایابی شد. برند سازی در اینترنت و در زیر مجموعه آن سئو از اهمیت بالایی برخوردار شدند. شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام به شما امکان لینک دادن به سایت و یا وبلاگ را نمی دهد ولی این شبکه مخاطبان زیادی دارد و هزاران مارکت در این شبکه اجتماعی در حال فروش کالاها و خدمات خود هستند. پدیده اینفلوئنسر در شبکه اجتماعی اینستاگرام پدیدار و در این شبکه اهمیت بیشتری دارد. در سایر شبکه های اجتماعی ما بیشتر با پدیده بکلینک گیری و جذب مخاطب برای سایت، در یک کلام شاهد روشهایی برای بالابردن رتبه سایت در موتورهای جستجو هستیم. در اینستاگرام ما باید کالا و خدمات خود را مستقیما عرضه کنیم. این موضوع باعث شد که افرادی که در زمینه خاصی تخصص دارند و مخاطبان بالایی هم دارند بتوانند بعنوان اینفلوئنسر درآمد های بالایی کسب کنند.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد

اگر اینفلوئنسر مارکتینک را بخواهیم تعریف کنیم، باید نگاهی به معنی لغوی اینفلوئنس به انگلیسی Influencer بیاندازیم: معنی لغوی این واژه ، تاثیر گذار است. اینفلوئنسر مارکتینگ بر اساس افرادی که در زمینه خاصی تاثیر گذار هستند میباشد. تصور کنید که شما صاحب یک شرکت تولید بیسکوئیت هستید و شخصی که سالها در زمینه بهداشت و درمان کودکان و نوزادان فعالیت می کند برای برند شما در فضای مجازی خودش تبلیغ کند. مردم به این تبلیغ چقدر بها میدهند. شخصی که توسط مردم بعنوان پزشک کودکان شناخته میشود قطعا زیر بار تبلیغ برندی که قابل اعتماد نباشد نمی رود. بنابراین مخاطبان این شخص به شما و کالای شما راحتتر اعتماد می کنند. فراموش نکنید که هنگام استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ و یا هر روش تبلیغاتی دیگری، کیفیت محصول و خدمات شما در تداوم بازار شما تاثیر صد در صدی دارد. بنابراین هر روش تبلیغاتی که برای برند شدن در نظر دارید را همراه با بالابردن کیفیت محصولات خود بکارگیرید. یادتان باشد که تمام برندهایی که سالهای متمادی دوام آورده اند از کیفیت بالایی برخوردار هستند. مثلا : پارچه های تولیدی شرکت لایکو از نظر ضخامت و کیفیت پارچه از رقبای ترک خود بسیار بالاتر میباشند و این از مهمترین عوامل موثر در ماندگاری بیش از سی سال این برند می باشد. به بحث خود در باره اینفلوئنسر مارکتینگ بازگردیم.

در سایت رسمی marketing-schools.org در صفحه ای که به آموزش اینفلوئنسر مارکتینگ اختصاص داده شده است، اینفلوئسر مارکتینگ (اینفلوئنس مارکتینگ) را نوعی بازاریابی، که بر روی افرادی با نفوذ تمرکز دارد، بجای آنکه مستقیما بازار هدف را نشانه بگیرد، تعریف می کند. این تعریف به معنی آن است که در اینفلوئنس مارکتینگ، بجای آنکه تبلیغات خود را مستقیما به بازار هدف نشان دهیم، آن را از طریق یک فرد با نفوذ در میان افراد بازارهدف، در اختیار آنان قرار میدهیم. برای اینفلوئنس مارکتینگ باید افراد با نفوذ در جامعه هدف را شناسایی کرد و فعالیت بازاریابی خود را بر اساس این افراد برنامه ریزی کرد. تا خریداران بلقوه ای که تحت تاثیر اینفلوئنسر قرار دارند به خریدارا بلفعل کالا و خدمات ما تبدیل شوند.

اینفلوئنسر مارکتینگ به این صورت بر روی مخاطب تاثیر میگذارد که فردی که دیگر کاربران تحت تاثیر او هستند برای تبیلغ کالا، خود را خریدار کالا معرفی میکند و از کالا تعریف کرده و آن را تبلیغ میکند. هنگامیکه فردی که دیگران تحت تاثیر او قرار دارند خود را خریدار کالایی معرفی میکند، نوعی تبلیغات که به آن تبلیغات شاهد می گوییم رخ میدهد. گاهی برای اینفلوئنسر مارکتینیگ از کارشناسان صنایع و یا روزنامه نگاران استفاده میشود. زیرا که مخاطبان این اشخاص را بعنوان یک کارشناس قبول دارند و احتمال پذیرش کالای تبلیغ شده از سوی این افراد بسیار بالا است.

یکی از دلایلی که برای تبلیغ خمیر دندان از یک دندانپزشک استفاده میشود، اینفلوئنس مارکتینگ است. افراد به دندانپزشک بعنوان فردی که در زمینه مراقبت از دندان متخصص است، نگاه می کنند. به این ترتیب با تبلیغ یک فراورده مانند خمیر دندان برای مراقبت از دندان ها توسط یک دندانپزشک، براحتی میتواند افراد مختلفی را تحت تاثیر قرار دهد، که خمیردندان تبلیغ شده را بخرند. شرکت اپل برای اینفلوئنسر مارکتینگ خود از اوپرا مجری معروف استفاده کرد. این مجری در برنامه ای اعلام کرد که آی پد محبوب ترین وسیله سرگرمی او است و به تمام حاضران در برنامه یک آی پد هدیه داد. اینکار موجب میشود که بسیاری از طرفداران اوپرا به تقلید از او آی پد تهیه کنند.

تشریح استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ

با گسترش بازارها ، تبلیغات بازرگانی را همه جا میتوان دید. اگر نخواهیم بگوییم که امروزه بیشتر افراد نسبت به آگهی های تبلیغاتی بدبین هستند که البته این امر نظر بسیاری از کارشناسان بازاریابی است. باید بگوییم که اغلب افراد امروزه نسبت به تبلیغات بی تفاوت شده اند. امروزه میتوان تبلیغ هایی را که ادعاهای مسخره می کنند را همه جا یافت. این تبلیغات تلاش دارند تا با غرایز ما بازی کنند و کالاهایی را ضروری و یا جذاب جلوه دهند. با اشباع بازار از تبلیغات، اعتماد به حرف بازاریاب ها کار بسیار سختی است.

اگر کالاهای تبلیغ شده توسط یکی از افراد خانواده و یا دوستان تائید شود. حس منفی نسبت به آن تبلیغ از بین میرود. تحقیقات نشان میدهد که 79% افراد پیش از اعتماد به یک برند خاص درباره آن در شبکه های مجازی تحقیق می کنند. تا نظر دیگران را درباره استفاده از آن محصول بدانند.

شرکت های بازرگانی متوجه این قابلیت شبکه های اجتماعی شده و با ترغیب اینفلوئنسرها به تعریف و تبلیغ از محصولات مد نظر خود، ایجاد نوعی برتری نسبت به رقبا کرده و فروش کالا و خدمات مد نظر را افزایش دادند.

اینفلوئنسر مارکتینگ چگونه کار میکند

اینفلوئنسر مارکتینگ، هدف قرار دادن افراد تاثیر گذار برروی مشتریان بلقوه برای بازاریابی محصولات و خدمات بمنظور فروش بیشتر است. تاثیر این روش بازاریابی براساس تخصص، شهرت و یا محبوبیت فرد اینفلوئنسر است. اینفلوئنسر مارکتینگ بسیار به بازرایابی دهان به دهان شبیه است ولی بطور آشکار و صریح به تبلیغ محصول نمی پردازد.

اینفلوئنسرها میتوانند از هرجایی باشند. افراد مختلف ، گروهی از افراد ، برندها و یا مکان ها میتوانند نقش یک اینفلوئنسر را بازی کنند.

مثال: یک بازیگر که از یک محصول استفاده میکند، موجب میشود که مردم احترام بیشتری برای کالای مد نظر قائل باشند و این احترام بدلیل شهرت بازیگر ایجاد شده است.

وبلاگنویس ها نیز به اینفلوئنسر تبدیل شده اند زیرا که آنها مخاطبان وفاداری دارند. هنگامی که یک وبلاگ نویس محصولی را تبلیغ می کند، اعتماد بیشتری به کالا تبلیغ شده جلب میشود. با استفاده از اینفلوئنسرها، شرکت ها توانسته اند که از اثرات سوء تبلیغ مستقیم پرهیز کنند.

اینفلوئنسر مارکتینگ روش منحصر به فردی در بازاریابی است که در آن بجای در نظر گرفتن سلایق و نیازهای دسته وسیعی از مخاطبان به نیازها و سلایق اینفلوئنسر توجه میکنند. شرکت ها سعی میکنند که اعتماد اینفلرئنسر را جلب کنند. این جلب اعتماد میتواند از طریق در اختیار قرار دادن رایگان محصول شرکت و یا دعوت از اینفلوئنسر به شرکت و یا کارخانه و یا سایر روش ها باشد.

یکی از نکات تاثیر گذار بر روی اینفلوئنسر مارکتینگ عدم امکان کنترل آن مانند بازاریابی های سنتی است. اگر اینفلوئنسر تصویر مثبتی از کالا ارائه ندهد و یا اینکه اینفلوئنسر رفتاری انجام دهد که محبوبیتش بین مردم را به تنفر تبدیل کند. کالا و خدماتی که او تبلیغ میکرده است، نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. بنابراین شرکت هایی که از شیوه بازاریابی اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده می کنند، باید استراتژی های مشخصی برای این شرایط و مهمتر از آن استراتژی های مشخصی برای انتخاب اینفلوئنسر خود داشته باشند. تا بتوانند از آثار منفی اینفلوئنسرها برروی محصولات خود پیشگیری کنند.

مثال هایی از اینفلوئنسر مارکتینگ

شرکت Redwood Creek : این شرکت یک شبکه اجتماعی راه انداخت و در آن با تولیدکنندگان محصولاتش مصاحبه هایی را ترتیب داد. این افراد که بسیار ساده نحوه تولید را توضیح میدادند موجب شدند که مخاطبان بسیاری به استفاده از محصولات این شرکت ترغیب شوند.

شرکت تولید محصولات گوشتی La Cense : این شرکت با نمایش تغذیه دام ها از علوفه طبیعی و مصاحبه با کارشناسان گوشت دام و تاثیر تغذیه از علوفه طبیعی در گوشت دام، توانست بازار را از دست رقبای سرسخت خود برباید.

در ایران میتوان به شرکت رکسانا اشاره کرد: که از بازیکن والیبال بعنوان فلوئنسر در تبلیغ خود استفاده کرده است. 

چه کسانی از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده می کنند

طبق نظر انجمن بازاریابی دهان به دهان منتشر شده در سایت http://womma.org نام برند ها 3.3 میلیون بار در روز در آمریکا به زبان آورده میشود. این عدد قابل توجه شامل تمام برندها، از تولید کنندگان غذاهای آماده تا برندهای تولید کننده ابزارهای صنعتی پیشرفته میشود. هر تجارتی امروزه میتواند از اینفلوئنسر مارکتینگ سود و منفعت کسب کند.

یک تجارت کوچک را تصور کنید ، مثالا یک رستوران تازه تاسیس شده، این رستوران میتواند از یک مجله معتبر در زمینه غذا یک آگهی رپورتاژ بخرد تا از مزایای Influencer Marketing استفاده کند. شاید یک مهندس معمار که به تازگی دفتری تاسیس کرده از یک سایت معماری بخواهد که تبلیغی برای او در سایتش قرار دهد.

شرکت ها و کمپانی های بزرگ از بازیگران و هنرمندان برای تبلیغ کالاها و خدمات خود استفاده می کنند. شرکت VOLVO در تبلیغی، از بازیگر فیلم های رزمی ژان کلود وندام دعوت به همکاری کرد. این تبلیغ چنان مخاطبان را تحت تاثیر قرار داد که تا ماه ها میتوانستید ویدئو این تبلیغ را در شبکه های اجتماعی مشاهده کنید. اینگونه تبلیغات و استفاده از هنرمندان مشهور برای اینفلوئنسر مارکتینگ هزینه های بالایی دارد و تنها از عهده شرکت ها و برندهای معتبر برخواهد آمد.

مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ

همانطور که در این مقاله بحث کردیم اینفلوئنسر مارکتیگ با هدف از بین بردن حس منفی و یا سِر شدگی نسبت به تبلیغات ایجاد شده است. با اینفلوئنسر مارکتینگ میتوان مخاطبان و مشتریان بلقوه را بصورت غیر مستقیم ترغیب به خرید محصول کرد. شرکت های زیادی از اینفلوئنسر مارکتینگ در کنار شیوه های دیگر تبلیغاتی بصورت همزمان استفاده کرده تا بتوانند بیشترین تاثیر را بر روی مخاطب خود بگذارند.

مثلا شما در سایت ها میتوانید تبلیغاتی را ببنید که توسط بازیگران مطرح ارائه میشود و در سایت دکمه ای برای خرید کالای تبلیغ شده نیز وجود دارد. روش سنتی قرار دادن امکان خرید و تعامل در لحظه ایجاد نیاز در کنار روش نوین اینفلوئنسر مارکتینگ توانسته است فروش این سایت ها را افزایش دهد. شما میتوانید برای مشاوره درباره نحوه استفاده از اینفلوئنسر مارکتینیگ و ترکیب آن با تاکتیک های بازاریابی فعلی خود با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *