استارت آپ های ایرانی را بشناسید – TheMarketingLab

استارت آپ های ایرانی را بشناسید

امروزه ایده‌های جدید و استارت آپ ها بخش اصلی دنیای تکنولوژی شده‌ و کسب‌وکارهای پردرآمدی را ایجاد کرده‌اند. بسیاری از افراد ایده‌هایی در ذهن دارند که تاکنون موفق به اجرای آن نشده یا شرایط اقتصادی مانع از مطرح کردن آن شده است.

بااین‌حال هرروز ایده‌های جدید در ایران و به‌خصوص تهران پرورانده و تبدیل به یک استارت آپ پردرآمد می‌شود. بسیاری از استارت‌ آپ‌های جدید ایران که بسیار موفق بوده‌اند مانند اسنپ ایده خود را از نمونه خارجی آن مانند “اوبر” برداشته و با رصد بازار، شکل ایرانی آن را پیاده‌سازی کرده‌اند.

در لیست استارت آپ‌های جدید ایران کسب‌وکارهای زیادی دیده می‌شود که ایده‌هایی بسیار متفاوت را ارائه داده‌اند اما خیلی شناخته‌شده نیستند؛ مانند استارت آپ “بیدود” که نظریه بسیار منحصربه‌فردی را با شعار “داشتن هوای پاک” ارائه کرده ولی هنوز در میان کسب‌وکارها نتوانسته برای خود جایی پیدا کند. در مورد این استارت آپ نوپا در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.

دانستن روند کاری گروه استارت آپ‌های ایران به ما این فرصت را می‌دهد تا بتوانیم ایده خود را با روش مناسب تری ارائه دهیم. باید توجه داشت اگرچه تبدیل‌شدن نظریه‌ای جدید به یک استارت آپ هزینه بالایی نیاز ندارد، اما بسیار مهم است که در زمان مناسب ارائه شود و همه عوامل مؤثر در موفقیت به‌خوبی بررسی شود.

در این مطلب قصد داریم چند شاخصه را تجزیه‌ و تحلیل کنیم :

  • استارت آپ‌های جدید ایران چگونه مطرح‌شده‌اند؟
  • چه عواملی در تبدیل‌شدن به یک استارت آپ مؤثر است؟
  • لیست استارت آپ‌های جدید ایران که با ایده‌هایی متفاوت ارائه‌شده‌اند.
  • چگونه استارت آپ خود را معرفی کنیم؟ 

استارت آپ‌های جدید ایران چگونه مطرح‌شده‌اند؟

استارت‌ آپ‌ها در سال ۱۳۹۶ یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در بخش دولتی بودند. با توجه به سودآوری بالای این شرکت‌ها افراد زیادی همچون رئیس‌جمهور در جلسات مختلف به بحث و بررسی در این مورد پرداخته و حمایت خود را صراحتاً اعلام نمودند.

با توجه به این فضای فراهم‌شده از سوی دولت، افراد ایده‌های خود را با جدیت بیشتری دنبال کردند و استارت‌ آپ‌های قدیمی باروحیه مضاعفی برای گسترش فعالیت خود به کسب‌وکار خود بازگشتند.

با توجه به‌شدت گرفتن تحریم‌ها استارت‌ آ‌پ‌های جدید ایران راه بسیار خوبی برای تولید ملی و کاهش بیکاری به شمار می‌آیند. شاید بعضی‌ها فشار تحمیل‌شده از سمت دولت‌مردان خارجی و سقوط ارزش ریال را مانع پیشرفت خود بدانند اما با توجه به سرمایه کم موردنیاز برای شروع یک استارت آپ ، گمان می‌رود شرایط اقتصادی تأثیر چندانی براین شیوه کار ندارد چه‌بسا که بیشتر استارت آپ‌های جدید ایران در همین ده سال گذشته که کشورمان شرایط بد اقتصادی را تجربه کرده شکل‌گرفته‌اند.

در این شرایط سخت است که یک شرکت می‌تواند راه خود را برای ورود به مرزهای بین‌المللی پیداکرده و درآمدهای واقعی را برای خود و اقتصاد کشور به ارمغان آورد. ورود نتایج موفقیت‌های استارت‌ آپ‌ها به کشور بدون شک در اقتصاد ایران تأثیر مستقیم گذاشته و می‌تواند در بهبود شرایط کسب‌وکار هم اهمیت پیدا کند.

چه عواملی در تبدیل‌شدن به یک استارت آپ، مؤثر است؟

ایده‌های خود را جدی بگیرید، بسیاری از استارت آپ‌های حال حاضر که بسیار شناخته‌شده هستند جرقه‌هایی بودند که در ذهن افراد زده‌شده، آن را با جدیت پیگیری کرده و برای به ثمر رساندن آن دست از تلاش برنداشته‌اند. با توجه به سطح هوش و خلاقیت جوانان ایرانی می‌توان اطمینان داشت که بسیاری از ایده‌ها جای پردازش خواهند داشت.

البته خیلی مهم است که از نقاط قوت و ضعف دیگر شرکت‌های موفق استفاده کنید و برای خود تیمی همدل فراهم کنید. زیرا برای کامیابی در این راه، نیازاست که به گروه صبوری تبدیل شوید. همچنین سرمایه‌گذاری را انتخاب کنید که قدرت ریسک دارد و مهم‌ترین مسئله آن است که به اجرایی بودن ایده خود ایمان داشته باشید

هرروزه ایده‌های زیادی در ذهن ما ایجاد می‌شود که به دلایل متعددی آن‌ها را ندید می‌گیریم، بسیاری از افراد تنها به دلیل پیگیری تفکرات لحظه‌ای خود به موفقیت رسیده‌اند. این افراد در کنار دوستان خود استارت آپی را تشکیل داده و با نوشتن یک روند کاری مشخص برای خود و کشور افتخارآفرینی کرده‌اند.

لیست استارت آپ های جدید ایران که با ایده هایی متفاوت ارائه شده اند

۱- پتیا، حامی حیوانات خانگی

شاید نام این استارت آپ را برای اولین بار است که می‌شنوید اما اگر حیوان خانگی دارید قطعاً از شنیدن این اسم خوشحال خواهید شد. این شرکت که کار خود را از خرداد ۹۶ آغاز کرده به شما این امکان را می‌دهد که به‌راحتی بتوانید اقلام موردنیاز حیوان خانگی خود را فراهم کنید.

پتیا تمامی محصولات، لوازم، غذاها و هر آنچه مربوط به حیوانات آپارتمانی و اهلی می‌شود را در دسته‌بندی‌های جداگانه به همراه تصویر، قیمت و توضیحات کامل در فروشگاه‌های لوازم حیوانات خود تعریف نموده است.

با سفارش اینترنتی از پتیا، مشتریان درگیر مشکلات ترافیک شهری و اتلاف وقت از پت شاپ موردنظر خود نخواهند شد.

حیوانات خانگی نیاز به توجه زیادی دارند و رفع نیازهای آن‌ها در دنیای پرمشغله امروز ما کار سختی به شمار می‌رود. استارت آپ پتیا با شناخت حساسیت افراد نسبت به حیوان خانگی خود اپلیکیشنی طراحی کرده که مخصوص این حیوانات دوست‌داشتنی است.

۲- ساعت ورود و خروج کارمندان را با استارتاپ پاستیل بسنجید

امروزه حضور و غیاب دقیق برای سازمان‌ها کار بسیار سخت و هزینه‌برداری شده است. به‌خصوص شرکت‌های کوچکی که نصب دستگاه حضوروغیاب برایشان به‌صرفه نیست؛ همچنین بسیاری از شرکت‌ها که با یک پیک موتوری کار می‌کنند امکان ردیابی آن را ندارند.

شرکت کسرا برای کسب‌وکارهایی که دغدغه ثبت تردد پرسنل خود رادارند این نرم‌افزار را ارائه داده که به‌عنوان به‌صرفه‌ترین راهکار شناخته‌شده است.

این شرکت به‌تازگی اپلیکیشن‌های خود را وارد بازار کرده که بر روی همه گوشی‌ها قابل‌نصب است. گفته می‌شود نرم افزارپاستیل برای شرکت‌های بیمه که نیاز به چک کردن حضوروغیاب بیمه‌شدگان دارند نیز بسیار کاربردی است.

۳- جشن‌های خود را به مهمانو بسپارید

در بسیاری از مراسم‌ها مانند همایش‌ها، کارگاه‌های آموزشی، جلسات، مراسم عروسی و ترحیم و تورهای مسافرتی برگزارکنندگان معمولاً زمان کافی برای انتخاب و خرید اقلام پذیرایی باکیفیت را ندارند یا ساعات آن‌ها برای تهیه ملزومات بسیار محدود است، مثلاً نمی‌توانند شب‌ها به دلیل تعطیلی میدان‌ها میوه و تره‌بار به خرید بروند و ناچار به تهیه اقلام با هزینه بالایی می‌شوند؛ همچنین شستن و بسته‌بندی اجناس خریداری‌شده با توجه به مشغله‌های فراوان، کاری دشوار است.

مهمانو یکی از استارت‌های جدید ایران است که به کمک شما برای حل این مشکل برآمده است. در حال حاضر فقط می‌توانید از طریق وب‌سایت مهمانو بسته‌های پذیرایی خود را سفارش دهید و پک‌های خود را تازه و باکیفیت رأس ساعت تحویل بگیرید. به‌زودی اپلیکیشن مهمانو نیز راه‌اندازی خواهد شد.

۳-با استارت آپ “زوپ”، در خانه درمان شوید

طبق گفته‌ها این استارتاپ در ایران سابقه ۱۰ساله دارد اما هنوز برای بسیاری از افراد شناخته‌شده نیست.زوپ که ایده‌ای بسیار کاربردی جهت درمان بیماران به‌حساب می‌آید شرایطی قرار داده تا پزشک و بیمارش بتوانند در یک ارتباط ویدئوئی به رفع مشکل پیش‌آمده بپردازند.

یکی از مزیت‌های این استارت آپ دسترسی بیمار به پزشک درزمانی است که پزشک در سفر تفریحی یا علمی خارج از کشور به سر می‌برد.

۴- با بیدود از آلودگی‌های محیط خود بکاهید

شرکت پاک چرخ ایرانیان باهدف کاهش آلودگی هوا، کمک به محیط‌زیست، افزایش سلامت شهروندی و کاهش ترافیک دست به فعالیتی متفاوت زده است. این شرکت  که جزو گروه استارت آپ‌های ایران به شمار می‌آید، در نظر دارد دوچرخه‌هایی را در سطح شهر قرار دهد تا به کاهش آلودگی هوا کمک کند.

شما با انجام چهار حرکت ساده می‌توانید شهری با هوای پاک و بدون ترافیک داشته باشید. کافی است در بیدود به دنبال دوچرخه بگردید و پس از یافتن نزدیک‌ترین دوچرخه به محل استقرارتان با گوشی همراه خود، QRکد درج‌شده بر روی دوچرخه را اسکن کنید تا قفل باز شود.

۵-با “دنگی” به قرارهای دسته‌جمعی بیشتری بروید

دنگی پال به‌ عنوان یک ایده استارت آپی، برای آسان کردن روند پرداخت‌های گروهی و انتقال وجه از اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۶ آغاز به فعالیت کرده است. شما می‌توانید در دنگی پال گروهی تشکیل داده و مبلغی را ذخیره کنید، پس از اتمام سفر یا قرار دوستانه این نرم‌افزار به کمک شما می‌آید و مبلغ دقیق سهم هرکس را انتخاب کرده و به‌راحتی به‌حساب پرداخت‌کننده مبلغ، واریز می‌نماید.

۶-توسط یومی خانه، دکوراسیون منزل خود را بچینید

یومی خانه فضایی کاربری برای ارتباط بین مردم با تأمین‌کنندگان و طراحان دکوراسیون است. شما با یومی خانه می‌توانید برای دکوراسیون منزلتان ایده بگیرید، محصولات و مبلمان خود را جست‌وجو کنید و خانه دلخواه خود را خلق کنید. مزیت این وب‌سایت نسبت به رقبای خود، خریداری محصولاتی است که شما از آن‌ها ایده می‌گیرید.

گاهی برای داشتن خانه‌ای زیبا نیاز به ایده و دیدن تصاویری از ترکیب رنگ دکوراسیون داریم. یومی خانه به ما کمک می‌کند تا خانه‌ای متفاوت داشته باشیم.

۷- اُتیچر، معلم سرخانه بدون هزینه

اتیچر بستری را فراهم کرده تا همه بتوانند با استفاده از یک کامپیوتر خانگی به‌صورت شبانه‌روزی زبان بیاموزند. از دیگر امکانات این استارت آپ این است که می‌توانید استاد انگلیسی خود را از ساکنین سایر کشورها انتخاب کنید؛ البته برای بهره بردن از تمامی امکانات اُتیچر، ناچار به پرداخت هزینه هستید.

چگونه استارتاپ خود را معرفی کنیم؟

امروزه تبلیغات سنتی دیگر جایگاهی بین روش‌های بازاریابی ندارند و گستردگی فضای مجازی باعث شده همه به این سمت کشیده شوند. شما می‌توانید خود را در فضای اینترنت به همگان بشناسانید.

لازم است در فضای مجازی برای خود صفحه‌ای داشته باشید تا هرکس که نامتان را می‌شنود بتواند از طریق صفحه شما اطلاعات لازم را به دست آورد و با روند کارتان آشنایی پیدا کند. البته اگر ایده شما بسیار نو و کارآمد باشد، فقط کافی است به یک سازمان معرفی شوید تا افراد راضی، دوستان و آشنایانشان را به دلیل رضایت شخصی به شما وابسته سازند.

ما در این مقاله توانستیم تنها  قسمت کوچکی از گروه استارت آپ‌های ایران را که با ایده‌هایی خلاقانه پا به دنیای این کسب‌وکارها گذاشته‌اند را بررسی کنیم و فقط گذری بر روند کار آن‌ها داشته باشیم.

دنیای استارت آپ ظرفیت پرورش ایده‌های زیادی را دارد که هنوز در ذهن‌ها پنهان هستند و برای آشکار شدن نیاز به یک بستر مناسب دارند.

الکامپ هرساله تعداد زیادی از این استارت آپ‌ها را معرفی می‌کند که می‌توان از آن‌ها ایده گرفت و استارت ‌آپ جدیدی را راه‌اندازی کرد.

شما هم می‌توانید با بروز ایده‌های کارآمد خود به یک استارت آپ موفق در ایران تبدیل شوید. برای معرفی خود کمی ریسک‌پذیر باشید و از ارائه ایده خود نترسید.

شاید ایده خود را به‌اندازه کافی کارآمد ندانید اما بهتر است بدانید شاید با مطرح کردن آن بتوانید مشکلات زیادی را حل کرده و به اقتصاد کشور کمک کنید. در این راه شرکت‌های شتاب‌دهنده به شما کمک‌های شایانی خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *