فضای کار اشتراکی و مزیت های آن – TheMarketingLab

فضای کار اشتراکی و مزیت های آن

اگر در نظر دارید کسب‌وکار جدیدی راه بیندازید و یا یک تیم استارت آپی جدید هستید و بزرگ‌ترین دغدغه شما داشتن یک محل مناسب است و یا اگر فریلنسر و دور کار هستید و از کار کردن در محیط خانه خسته شده‌اید و تمرکز لازم برای انجام هرچه بهتر کار خود را ندارید، می‌توانید به فضای کار اشتراکی به‌ عنوان یک گزینه مناسب فکر کنید. البته این را در نظر داشته باشید که فضای کار اشتراکی الزاماً برای استارت آپ‌ها ساخته نمی‌شوند ولی معمولاً توسط آن‌ها استفاده می‌شوند.

سال‌هاست که در کشورهای اروپایی و آمریکا این فضا ایجادشده است که افراد با تخصص‌های متفاوت بتوانند با داشتن یک میز و صندلی و امکانات لازم به کار خود مشغول شوند. به‌عنوان‌مثال در انگلستان، شهر لندن نه‌تنها به دلیل تعداد زیاد مراکز فضای کار اشتراکی که ارائه می‌دهد، بلکه به خاطر تنوع مراکزی که به‌تناسب نیازهای مختلفی که در میان استارت آپ ها، کارآفرینان و فریلنسرها وجود دارد، رهبری و هدایت بازار فضای کار اشتراکی را برعهده‌گرفته دارد.

علاوه بر اروپا و آمریکا در آسیا نیز فضای کار اشتراکی با استقبال روبه‌رو شد و جالب است بدانید فضای کار اشتراکی در تهران و شهرهای دیگر هم راه‌اندازی شده است.

این محیط‌های کاری فقط منحصر به شهرهای بزرگ نیست، شهرهای کوچک نیز ممکن است در صورت داشتن افراد جوان و خلاق،    مخصوصاً شهرهای دانشگاهی چنین مراکزی داشته باشند.

در این مقاله این عناوین را باهم مرور خواهیم کرد:

  •  فضای کار اشتراکی چیست؟
  • مزایای فضای کار اشتراکی
  • چند قاعده در فضای کار اشتراکی
  • اجاره فضای کار اشتراکی

فضای کار اشتراکی چیست؟

فضای کار اشتراکی(Coworking Space ) متشکل از افراد مختلفی است که استخدام جایی نیستند ولی در یک فضا کنار هم جمع می‌شوند و به کار و فعالیت می‌پردازند. این فضا می‌تواند نویسنده، استاد، گرافیست، حسابدار و … را شامل شود.

درواقع محلی است برای کار و هر آنچه یک محیط کار نیاز دارد همچون، میز، صندلی، پرینتر، اینترنت پرسرعت، اتاق جلسه، قهوه و … در فضای کار اشتراکی افراد مختلف با توانایی‌ها و تخصص‌های متفاوت که شاید هیچ ارتباطی باهم نداشته باشند مشغول کارند.

شما می‌توانید تنها یا در قالب یک تیم استارت آپی یک قسمت از این فضا را در اختیار گرفته و همچون محل کار هرروز از آن استفاده کنید. شما بابت  اجاره فضای کار اشتراکی پول پیش و اجاره‌های گزاف پرداخت نمی‌کنید.

مزایای فضای کار اشتراکی

برای راه‌اندازی کسب‌وکار جدیدتان و یا مستقل کار کردن نیازی به گشتن جهت پیدا کردن یک محیط اداری باقیمت مناسب ندارید. مطمئناً، با اجاره فضای کار اشتراکی می‌توانید با هر میزان بودجه‌ای فضای مناسبی برای ادامه فعالیت خود به دست آورید.

فضای کار اشتراکی ممکن است بیشتر از استفاده وای فای در یک کافی‌شاپ هزینه داشته باشد، اما خیلی زودتر از اجاره بلندمدت یک دفتر می‌توانید به آن دست پیدا کنید بدون اینکه زمان و وقت زیادی هزینه کنید. شما به‌راحتی می‌توانید به یک فضای کار اشتراکی در تهران یا شهر خود مراجعه کرده و از مزایایی که در ادامه خواهیم گفت بهره‌مند شوید.

– شرکت‌های کار اشتراکی آشنایی زیادی با نیازهای شرکت‌های نوپا دارند و بسیاری از آن‌ها خدماتی ارائه می‌کنند که می‌تواند به رشد کسب‌وکار شما کمک کند. این خدمات اعم از برپایی جلسات شبانه برای معرفی شرکت در مقابل سرمایه گذاران تا خدماتی عادی‌تر مانند کمک به مزایا و حسابداری است. حتی اگر خود شرکت نتواند به شما کمک کند، همیشه می‌توانید از همسایه خود راهنمایی بگیرید. فراموش نکنید که شما در میان تخصص‌های زیادی نشسته و مشغول به کارید از این فرصت نهایت استفاده را ببرید.

جوانان قطعاً جمعیت غالب در فضاهای کار اشتراکی هستند اما تنوع در چنین محیطی بسیار زیاد است.در ازای هر شرکت نوپای فناوری یک مشاور حقوقی مستقل یا شرکت تولید فیلم وجود دارد. هیچ‌وقت نمی‌توانید حدس بزنید با چه کسانی ممکن است ملاقات داشته باشید و چطور ممکن است بتوانید با آن‌ها همکاری کنید.

– این‌که راه‌اندازی شرکتی نوپا تا چه حد ازنظر روانی می‌تواند مشکل باشد را دست‌کم نگیرید. زمان‌هایی خواهد رسید که به خود، شرکت خود و مأموریت خود شک می‌کنید و بسیاری از  شب‌ها تا دیروقت کار می‌کنید درحالی‌که دوستان و خانواده شما در حال خوش‌گذرانی هستند.یکی از مشکلات کار کردن در ادارات این است که همیشه باید عجله داشته باشید تا سروقت برسید، گاهی جلسه‌های پیش‌بینی‌نشده ترتیب داده می‌شود و شما باید در آن حضور یابید، گاهی دقیقاً زمان پایان کار اداری یک پرونده یا کار جدید روی میز کارتان قرار می‌گیرد . افتادن به دام آزادی و منزوی کردن ارتباطات جدید در فضای کار مشترک با استفاده از روش‌های قدیمی و کند بسیار ساده است. پیش از هر چیز داشتن شغل مستقل ما را از قوانین و مقررات محل‌های کار سنتی می‌رهاند. اجاره فضای کار اشتراکی به شما اجازه می‌دهد که کارتان را مستقل انجام دهید و به روش خودتان سخت کارکنید، هیچ‌گونه پروسه رسمی برای فشار آوردن به شما وجود ندارد.از طرفی کار کردن در منزل یا بردن لپ‌تاپ به یک کافی‌شاپ و ادامه کار دادن شاید رؤیایی به نظر برسد اما درواقع آن‌هم مشکلات خود را دارد.  فضای کار اشتراکی به‌عنوان یک گزینه قابل‌قبول شناخته‌شده است که در آن شما با هیچ‌یک از این مشکلات روبه‌رو نمی‌شوید.

– فضای کار اشتراکی محیطی است که شما هرروز می‌توانید به آنجا بروید، پشت میز بنشینید و با افراد دیگر کارکنید. یک سبک از محیط اداری است که استقلال هر شخصی که در این محیط مشغول کار است را تقویت می‌کند.

– فضای کار اشتراکی راه‌حلی مناسب برای مشکل انزوای بسیاری از کارمزدی‌ها، که کار کردن در منزل را تجربه کرده‌اند، است و عوامل ایجاد حواس‌پرتی را از بین می‌برد. کار کردن در کنار تلویزیون، خانواده، تخت خواب، حیوان خانگی و … کار سختی است. این‌که شما در بیرون از منزل کارکنید و همواره محیط این دو را از هم تفکیک کنید به شما اجازه می‌دهد در زندگی خود ساختار داشته باشید و نیز برای خارج شدن از محیط خانه دلیل بسیار خوبی است.

– یک محیط اداری انرژی و ذهنیتی را ایجاد می‌کند که تنها از طریق تعامل با همکاران امکان‌پذیر است. طبق تحقیقات فضای کار اشتراکی موجب افزایش تمرکز و اعتماد می‌شود. در این فضا هرکدام از افراد مشغول به کاری هستند که به آن اشتیاق دارند و این ویژگی می‌تواند شمارا به‌سوی موفقیت در کارتان هدایت کند. زمانی که در این محیط مشغول به کار هستید سعی کنید از انرژی مثبت سرشار باشید و آن را به اطرافیان نیز منتقل کنید.

– تنها کار کردن می‌تواند موجب انزوای فرد شده و بر سلامت روانی او تأثیرات منفی بگذارد. داشتن تعامل در محیط کاری بخش مهمی از زندگی روزمره هر انسان است. در فضای کار اشتراکی درست است که شما مشغول کار خودتان هستید اما شما این فرصت رادارید که با افراد دیگر در ارتباط قرار بگیرید و این امر موجب اجتماعی شدن و تقویت روحیه شما می‌شود.

– زمانی که به‌تنهایی کار می‌کنید درواقع مانعی برای کسانی که می‌توانند در کارتان به شما کمک کنند ایجاد کرده‌اید. اجاره فضای کار اشتراکی به شما این امکان را می‌دهد تا با افرادی که توانایی و تخصص‌های متفاوتی دارند در تعامل باشید و درصورتی‌که نیاز به یاری آن‌ها داشته باشید می‌توانند مشکلتان را حل کنند. اگر در فضای کار اشتراکی مشغول شوید که اکثریت افراد در حوزه‌ی تخصصی شما کار می‌کنند این امکان برای شما بیشتر فراهم می‌شود.

– اگر قرار باشد برای کار خود یک محیط اداری داشته باشید در قبال آن مسئولیت‌های فراوانی نیز باید به عهده بگیرید، خرید مایحتاج، پرداخت قبوض و … در فضای کار اشتراکی شما از این مشغولیت‌ها رها هستید و تمرکز خود را بر کار می‌گذارید. برای یک شرکت نوپا هیچ‌چیز ثابت نیست و فضاهای کار اشتراکی به نحوی طراحی‌شده‌اند که انعطاف‌پذیر بوده و جای رشد داشته باشند. این ماه ۵ کارمند دارید و ماه بعد ۵ نفر دیگر اضافه می‌شوند؟ مشکلی نیست، می‌توانید به دفتر بزرگ‌تری در پایین سالن تغییر مکان بدهید.

– کار کردن در فضای کار اشتراکی برای شما امکانی را به وجود می‌آورد که اگر نسبت به کار خود دچار شک و تردید شدید از طریق تعامل با دیگران آن را برطرف کنید و نیازی نیست به‌تنهایی با این تعارضات دسته و پنجه نرم کنید. شما حتی می‌توانید از ایده همکارانتان در این فضا برای پیشبرد بهتر اهداف خود استفاده کنید.

چند قاعده در فضای کار اشتراکی

درصورتی‌که انتخاب کردید در یک فضای کار اشتراکی مشغول به کار شوید برای استفاده بهینه از این فضا نیاز دارید که قوانینی را بدانید و به آن‌ها عمل کنید. آشنایی با ضوابط محل کار در فضای کار اشتراکی این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید هرچه سریع‌تر پیشرفت کنید و این امکان را فراهم کنید تا افراد دیگر نیز قله‌های ترقی را طی کند.

– در ابتدا پیش از قرار گرفتن بر سر میز کارتان، نگاهی سریع به تمام محیط کار خود بیندازید تا متوجه بایدها و نبایدهای فضای کار گروهی شوید.

– جامعه واژه کلیدی است. شما به جمع جدیدی پیوسته‌اید که برای اهداف مشترکی در تلاش هستید. پیش از آنکه دچار عادات شخصی خود شوید به فرهنگ جامعه خود متعهد باشید. اگر فضای کار اشتراکی‌تان دارای قوانین داخلی است، مطمئن شوید که آن‌ها را مطالعه می‌کنید.

–  یاد بگیرید که چگونه میهمانان خود را میزبانی کنید، ساعات باز شدن محل کار را یاد بگیرید، قوانین امنیتی را مطالعه کنید، از هدفون و فضای شخصی خود استفاده کنید.

– مدام به دنبال هنجارهای فرهنگی و قوانین سخت نباشید. همین‌که بدانید در آشپزخانه چگونه رفتار کنید، برای مثال اسفنج ظرف‌شویی را در جای خود بگذارید، شیر آب را محکم ببندید، پس از هر بار استفاده ظرف‌شویی را خشک‌کنید و … می‌تواند به حضور مفید و خالی از مزاحمت شما در یک فضای کار اشتراکی کمک کند.

– درباره قهوه، ظروف آشپزخانه و دیگر مایحتاج روزانه سؤال بپرسید. به‌این‌ترتیب عادات کاری شخصی شما به‌سادگی کنترل می‌شوند. به‌عنوان‌مثال، از میزبان خود درباره سرعت اینترنت بپرسید ، در این صورت کل پهنای باند را اشغال نمی‌کنید ، بپرسید که آیا قانونی برای سروصدا وضع کرده‌اند یا خیر.

– پیش از آنکه برای دریافت پاسخ منطقی به دیگران تکیه کنید، به اطراف خود توجه کنید و مغزتان را فعال نگه‌دارید. رمز وای فای، دستورالعمل‌ها و تجهیزات باید کاملاً واضح باشند و همه بتوانند آن‌ها را ببینند. بنابراین مزاحم همسایه‌هایتان نشوید مگر اینکه به نظر برسد آن‌ها نیز خوشحال می‌شوند لحظاتی از دل‌ مشغولی خود دست بکشند. سعی کنید تماس‌های مشتریان یا کنفرانس‌های گروهی خود را در باجه‌های خصوصی و خارج از دفتر مشترک انجام دهید. همکاران شما به‌دقت از اهداف تجاری و مبتکرانه شما محافظت می‌کنند، اما آن‌ها داوطلب نشده‌اند که صدای پروسه تصمیم‌گیری شما یا مهارت‌های خدماتی مشتریانتان را تحمل کنند.

– فضاهای روشن و پرنشاط هنگامی‌که ذهن‌های مثبت و دوستانه باهم همسو می‌شوند، پیشرفت می‌کنند. مثبت بمانید و به خاطر داشته باشید که ریخت‌وپاش‌های خلاقانه خود کاغذها، منابع، فایل‌ها و پوشه‌ها  را پس از هر دور طرح کار و پایان روز جمع کنید. مرتب و محبوب باشید.

پس از آشنایی کامل با مفهوم فضای کار اشتراکی و مزایا و قواعد آن می‌توانید به داشتن یک محل کار مستقل بدون فشارها و استرس‌های معمول با صرف حداقل هزینه فکر کنید و به بهانه نداشتن سرمایه لازم از راه‌اندازی کسب‌وکار خود پشیمان نشوید.

اجاره فضای کار اشتراکی

همانطور که پیشتر گفتیم فضای کار اشتراکی فضایی مناسب برای استارت آپ ها و کسب و کارهای نوپا میباشد ، چرا که اجاره و کارکردن در فضای کار اشتراکی فرصتی است که کمک میکند که در فضایی پویا و دوست داشتنی مانند باشگاه کارآفرینی تیوان با هزینه ای کمتر و با بازده بیشتر کار کنید.

پیشتر شما را با فضای کار اشتراکی ، مزایا و قواعد کارکردن و اجاره فضای کار اشتراکی آشنا کردیم ، فضای کار اشتراکی تیوان یکی از جاهایی میباشد که با کمک همراهان خود مدتی است به اجاره فضای کار اشتراکی مشغول می باشد و تمام تلاش جمعی خود را در جهت ایجاد فضایی پویا و جذاب می کند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *